Privacy

 

Privacyverklaring

Buntevuurwerk.nl (hier: “wij”) verwerkt persoonsgegevens van websitebezoekers. Deze verwerking gebeurt op grond van de Europese Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG, of in Europa bekend als GDPR). Handhaving van deze regels wordt in Nederland uitgevoerd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Voor meer informatie over deze wet verwijzen we je naar de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Je hebt het recht bij hen een klacht in te dienen wanneer je denkt dat wij niet goed omgaan met de verwerking van jouw persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring leggen we uit waarom en op welke manier we jouw persoonsgegevens verwerken.

Identiteit en contactgegevens
Bunte Kleur en Interieur
KVK-nummer: 06019565

Sloetsweg 246
7556 HW  HENGELO
074-2914155
info@buntevuurwerk.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken
Wij werken je persoonsgegevens doordat je gebruikt maak van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

  • NAW-gegevens: de verwerking van deze persoonsgegevens is noodzakelijk om aan de uitvoering van de belastingwet te kunnen voldoen. Deze gegevens zullen volgens de wet 7 jaar bewaard worden. Na deze periode zullen de gegevens, indien er binnen deze 7 jaar niet opnieuw besteld wordt, worden verwijderd.
  • E-mailadres: deze verwerken wij op dezelfde manier als de NAW-gegevens wanneer je een bestelling hebt geplaatst. Daarnaast verwerken wij jouw e-mailadres wanneer je ons toestemming geeft om die aan onze mailinglijst toe te voegen. Je e-mailadres wordt dan alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt alleen in die lijst opgeslagen. Je e-mailadres wordt voor onbepaalde tijd bewaard, totdat jij zelf besluit je van de nieuwsbrief af te melden.
  • Telefoonnummer: het telefoonnummer verwerken wij ook tijdens het afrekenproces. Omdat het regelmatig voorkomt dat er gegevens niet kloppen en een e-mail niet altijd binnen aanzienlijke tijd wordt beantwoord, hebben wij dit gegeven nodig om onze bedrijfsactiviteiten te kunnen verrichten. Om die redenen is het een gerechtvaardigd belang en hebben we hiervoor geen toestemming nodig.
  • Geboortedatum: je geboortedatum wordt tijdens het afrekenproces gevraagd. Dit zijn wij wettelijk verplicht, omdat wij artikelen verkopen die niet onder de 18 jaar besteld mogen worden.
  • IP-adres: we slaan je bezoekgedrag en informatie op die de webbrowser meestuurt om te bepalen op welke wijze onze website gebruikt wordt.

Wij zullen jouw gegevens niet zonder jouw toestemming verwerken, tenzij we daartoe wettelijk verplicht zijn.

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Delen met derden
We delen jouw persoonsgegevens met businesspartners en derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Ook in enkele andere gevallen verstrekken wij jouw persoonsgegevens aan derden, maar dit doen wij alleen met jouw nadrukkelijke toestemming hiervoor. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om eenzelfde niveau van beveiliging te garanderen en de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te bewaken.

Privacyrechten
Wij doen niets onwettig met je gegevens en dat betekent dat wij ze ook niet doorverkopen. Wij behandelen de verkregen gegevens vertrouwelijk. De verwerking van de gegevens gebeurt in overeenstemming met de eisen uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

  • Je hebt het recht op dataportabiliteit. Het is mogelijk om je persoonsgegevens over te dragen.
  • Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien.
  • Je hebt het recht om je persoonsgegevens te laten wijzigen.
  • Je hebt het recht om je persoonsgegevens volledig te laten verwijderen.
  • Je hebt het recht om jouw toestemming om gegevens te verwerken altijd weer in te trekken. Vanaf het moment dat je de toestemming intrekt mogen we dan geen gegevens meer van jou verwerken.
  • Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens.

Je kan het beste schriftelijk, per brief of e-mail om inzage vragen. De AP heeft hiervoor een voorbeeldbrief op hun website staan. Let op, je kan alleen een inzageverzoek indienen als je ouder bent dan 16 jaar en niet onder curatele bent gesteld. Anders moet je wettelijk vertegenwoordiger (bijvoorbeeld een van de ouders) het verzoek doen. Wij zullen dan ons antwoord ook aan die persoon sturen.

Google Analytics
Om bezoekersgedrag te meten en te analyseren maken wij gebruik van Google Analytics. Om jouw privacy te waarborgen is Google Analytics privacy vriendelijk ingesteld.

  • Er is een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten.
  • Er wordt gebruik gemaakt van Anonymize IP.
  • De optie 'gegevens delen' staat uit.
  • De functie voor User ID’s is niet ingeschakeld.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.
  • Gegevensbehoud voor gebruikers en gebeurtenissen staat ingesteld op 50 maanden. Na die periode wordt de verzamelde gegevens bij Google Analytics automatisch verwijderd.

Wil je ondanks alle genomen maatregelen nog steeds niet dat we jouw gedrag anoniem volgen, dan bestaat er een opt-out mogelijkheid. Google heeft een speciale Add-On voor Chrome ontwikkeld die je kan installeren in je browser. Deze Add-On voorkomt dat de trackingcode van Google Analytics informatie doorstuurt naar Google. Download hier de Google Analytics Opt-Out Add-On.

Mailchimp
Voor onze nieuwsbrief-uitingen maken we gebruik van Mailchimp. Wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief of een bestelling doet op onze website, zal je e-mailadres worden toegevoegd en opgeslagen worden in deze mailinglijst. Om je persoonsgegevens te beveiligen hebben we de volgende maatregelen getroffen:

  • Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Mailchimp afgesloten.

Uitschrijven van de nieuwsbrief kan op ieder moment. In elke verzonden mail staat onderaan een afmeldink, waar je eenvoudig je mailadres kan laten uitschrijven. Je kan ons ook een verzoek tot uitschrijving mailen naar bovengenoemd e-mailadres, dan zorgen wij dat je e-mailadres wordt verwijderd uit de database.

Beveiliging website
Om gegevens veilig te versturen via het internet heeft onze website een SSL-certificaat geïnstalleerd. Dit protocol creëert een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Deze verbinding zorgt ervoor dat alle gegevens, die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven.

Om de eenmaal opgeslagen gegevens van de website te beschermen zorgen wij ervoor dat alle systemen achter onze website up-to-date zijn.

Doorgifte
Wij zullen jouw gegevens alleen binnen de Europese Unie verwerken. Buiten de Europese Unie verwerken wij alleen jouw gegevens, als dat land een passend beschermingsniveau biedt voor jouw gegevens. Zonder jouw toestemming zullen we jouw gegevens nooit naar andere landen of aan andere partijen doorgeven dan die hierboven genoemd zijn.